ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ - ΧΑΡΜΑΝΙΑ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ - ΧΑΡΜΑΝΙΑ 




Όσο χρήσιμο είναι το αναλυτικό προφίλ ενός κρασιού (αναλύσεις) για την εκτίμηση της ποιότητάς του, άλλο τόσο αναγκαία και πολλές φορές πιο σημαντική είναι η οργανοληπτική εξέτασή του
(γευσιγνωσία).

Με εργαλείο τις αισθήσεις μας (οπτική, οσφρητική και γευστική εξέταση) αντιλαμβανόμαστε τα διάφορα χαρακτηριστικά του κρασιού που είναι υπεύθυνα για τον χαρακτήρα του.

Αλήθεια, πόσα κρασιά έχουν παρόμοια ή και ταυτόσημα αναλυτικά στοιχεία, ενώ αρωματικά και γευστικά διαφέρουν τόσο πολύ;

Με εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο αντικείμενο της γευσιγνωσίας και την μακρόχρονη εμπειρία μας, δοκιμάζουμε και αξιολογούμε τα κρασιά, και κάνουμε τις κατάλληλες αναμείξεις (τα γνωστά "χαρμάνια") όπου θεωρούμε απαραίτητο, με στόχο την καλύτερη αρωματική έκφραση και τη γευστική βελτίωσή τους.

Έτσι, με τις κατάλληλες οργανοληπτικές επεμβάσεις, τα κρασιά θα αναδειχθούν με το σωστό τρόπο, σεβόμενοι πάντα το προσωπικό στυλ του κάθε πελάτη και τι επιθυμεί εκείνος να προβάλλει.







ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ

authorΟνομάζομαι Ιωάννα Δαβλέρη. Ως Χημικός, Οινολόγος και Γευσιγνώστρια εκτιμώ το καλό κρασί και την καλή παρέα.
Περισσότερα →



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ