ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
KΥΛΙΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους, με θέματα όπως π.χ:
- Αρχές Γευσιγνωσίας (αισθήσεις που συμμετέχουν στην οργανοληπτική δοκιμασία, συνθήκες διεξαγωγής π.χ χώρος, χρόνος, κατάλληλα ποτήρια, σειρά εξέτασης δειγμάτων κλπ)
- Παραγωγή του κρασιού (λίγα λόγια για το αμπέλι, τρύγος, λευκή-ερυθρή οινοποίηση, παλαίωση κλπ)
- Τύποι-Κατηγορίες Κρασιών (λευκά, ροζέ, κόκκινα, ξηρά, γλυκά, αφρώδη κλπ)
- Κατηγορίες αρωμάτων των κρασιών, Γευστική Ισορροπία (ο ρόλος των διαφόρων συστατικών του κρασιού και η επίδρασή τους στο χαρακτήρα του, οργανοληπτικά σφάλματα και προέλευσή τους, το λεξιλόγιο του δοκιμαστή κλπ)
- Οινοπαραγωγικές Ζώνες και Ποικιλίες στην Ελλάδα και τον κόσμο (π.χ Νεμέα-Αγιωργήτικο)
- Κρασί και Φαγητό (γευστικοί συνδυασμοί και αντιθέσεις)
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τόσο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ όσο και στο χώρο μας, είτε σε άλλον χώρο, κατόπιν συνεννόησης.
Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους, με θέματα όπως π.χ:
- Αρχές Γευσιγνωσίας (αισθήσεις που συμμετέχουν στην οργανοληπτική δοκιμασία, συνθήκες διεξαγωγής π.χ χώρος, χρόνος, κατάλληλα ποτήρια, σειρά εξέτασης δειγμάτων κλπ)
- Παραγωγή του κρασιού (λίγα λόγια για το αμπέλι, τρύγος, λευκή-ερυθρή οινοποίηση, παλαίωση κλπ)
- Τύποι-Κατηγορίες Κρασιών (λευκά, ροζέ, κόκκινα, ξηρά, γλυκά, αφρώδη κλπ)
- Κατηγορίες αρωμάτων των κρασιών, Γευστική Ισορροπία (ο ρόλος των διαφόρων συστατικών του κρασιού και η επίδρασή τους στο χαρακτήρα του, οργανοληπτικά σφάλματα και προέλευσή τους, το λεξιλόγιο του δοκιμαστή κλπ)
- Οινοπαραγωγικές Ζώνες και Ποικιλίες στην Ελλάδα και τον κόσμο (π.χ Νεμέα-Αγιωργήτικο)
- Κρασί και Φαγητό (γευστικοί συνδυασμοί και αντιθέσεις)
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τόσο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ όσο και στο χώρο μας, είτε σε άλλον χώρο, κατόπιν συνεννόησης.