25.10.18

25.10.18

Μια βραδιά με το Κτήμα Σκούρα !




Εγκαινιάζουμε την αρχή της οινικής μας χρονιάς με ένα εμβληματικό και πρωτοποριακό οινοποιείο, το Κτήμα Σκούρα!

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, το Paladar υποδέχεται το οινοποιείο και τα εξαιρετικά κρασιά του, συνοδεύοντας τα με wine dinner από τον Chef Filippou ο οποίος θα δημιουργήσει ένα ειδικά διαμορφωμένα μενού, με γνώμονα το ύφος του κάθε κρασιού.

Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στον οινικό κόσμο ενός οραματιστή, τελειομανή και παθιασμένου με την ποιότητα παραγωγού!

🍷Το μενού θα περιλαμβάνει 4 πιάτα (σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) συνοδευμένα από αντίστοιχα διαφορετικού τύπου κρασιά.

🍨Το επιδόρπιο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Τσελώνης από το Γλυκύν Βραστόν, στην Κόρινθο.

🍽Το μενού θα βρείτε αναρτημένο στον τοίχο του event τις επόμενες μέρες.

🍴 Θα υπάρξει και αντίστοιχο χορτοφαγικό μενού.


Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 09.30μμ


☎️Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2744 023380

Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Corinthian Wine Club - Evoin Evan




Βίντεο από τη βραδιά :






Φωτογραφίες από την εκδήλωση : 












5.10.18

5.10.18

Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018



Αγαπητοί φίλοι,σας προσκαλώ στις παρουσιάσεις μου,στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»

Πεμπτη 4/10 18:30 -21:00 Αειφόρος τουρισμός

< O Oινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης μιας περιοχής>

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία Οίνων από την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.) & την Ένωση Οινοπαραγωγών & Αμπελουργών Νεμέας (ΕΝ.Ο.Α.Ν)


Kυριακή 7/10 :12:00 – 13:00

<Η Οινική Πελοπόννησος στο τραπέζι μας>

Οινική εκδήλωση /γευσιγνωσία κρασιών της Πελοποννήσου.

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στο μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο αμπελώνα της Ελλάδας και να γνωρίσουμε υψηλής ποιότητας τοπικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες και ονομαστά αμπελοτόπια .



Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις : 














11.7.18

11.7.18

To Ερωτηματολόγιο του Προυστ - ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ




Η Ιωάννα Δαβλέρη διαθέτει πτυχία Χημείας, Οινολογίας και Γευσιγνωσίας Οίνων από το πανεπιστήμιο Βordeaux Γαλλίας, έχει εργασθεί στη Γαλλία και στην Ελλάδα σε διάφορα οινοποιεία ως οινολόγος ,τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναλύσεων και της διοργάνωσης Οινικών Εκδηλώσεων και Σεμιναρίων Οινογνωσίας της ΕΥΟΙΝ-ΕΥΑΝ Οινικοί Σύμβουλοι

1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;

Η ισορροπία και η αγάπη μέσα μου και στους γύρω μου

2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;

Το ότι ξημερώνει μια καινούρια μέρα (tomorrow is another day,όπως έλεγε και η Σκάρλετ Ο Χάρα)

3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;

Ευτυχώς που τα παιδιά μου με κάνουν να χαμογελώ συχνά..

4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας, είναι; 

Είμαι ήρεμη δύναμη 

5. Το βασικό ελάττωμά σας;

Αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα

6. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε αυτά που δεν έγιναν εσκεμμένα

7. Η τελευταία φορά που κλάψατε;

Μου συμβαίνει συχνά, είμαι ευσυγκίνητη..

8. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;

Δεν ταυτίζομαι,αλλά θαύμασα πολύ τον Καποδίστρια

9. Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;

Οι άνθρωποι που αγωνίζονται και παλεύουν σε   <τοξικά> περιβάλλοντα και εκείνοι που παρατάνε την ζωή με ανέσεις, για χάρη ενός ιερού σκοπού 

10. Το αγαπημένο σας ταξίδι;

Το ονειρεύομαι,κάπου στην λατινική Αμερική

11. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Ο Καζαντζάκης από τους κλασσικούς  και ο Γιάλομ από τους σύγχρονους

12. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;

Την ευγένεια, την εντιμότητα και τη γενναιοδωρία (την ψυχική,κυρίως )

13 ...Και σε μια γυναίκα;

Το ίδιο

14. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;

ο Vassilikos μου πάει πολύ

15. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;

Καλοκαίρι (του Σαββόπουλου)

16. Το βιβλίο που σας σημάδεψε

"ο Ηλίθιος" του Ντοστογιεφσκι

17. Η ταινία που σας σημάδεψε;

Πιο παλιά ο <Μπίλυ Ελιοτ >και  <η ζωή μετά>του  Ιστγουντ

18. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;

Ο Κώστας Τσόκλης  και ο Τέτσης με τις θαλασσογραφίες του 

19. Το αγαπημένο σας χρώμα;

Το κίτρινο και οι αποχρώσεις του

20. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;

Δεν έχει έρθει ακόμα

21. Το αγαπημένο σας ποτό;

Ένα μπουκάλι  κρασί που το μοιράζομαι με καλή παρέα

22. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;

Για όσα  δεν τόλμησα να πώ, ή να κάνω

23. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ’ όλα;

Τη μιζέρια και τον φασισμό, ως συμπεριφορά

24. Όταν δεν εργάζεστε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;

Δεν έχω, εδώ και καιρό ελεύθερο χρόνο, μου εύχομαι να ξαναρχίσω τον χορό σύντομα

25. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Να συμβεί κάτι κακό στους αγαπημένους μου

26. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;

Όταν το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει από αυτό της αλήθειας

27. Ποιο είναι το μότο σας;

Είναι φράσεις του REIKI : <Μόνο για σήμερα/ δεν ανησυχώ/ δεν θυμώνω/ σέβομαι όλους τους ανθρώπους/ δουλεύω με τιμιότητα/ ευγνωμονώ ό,τι με περιβάλλει >

28. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Πλήρης ημερών , εμπειριών και αγάπης..

29. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;

Τον υψηλότερο σκοπό της ζωής μου

30. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;

Διαλογισμού (προσπαθώ τουλάχιστον..)


Από το isthmos.gr





5.7.18

5.7.18

Αρώματα & Γεύσεις Αιγαίου



🏖 Το καλοκαίρι είναι εδώ και το μυαλό μας ταξιδεύει στον επόμενο καλοκαιρινό μας προορισμό. Εμείς θα σας μεταφέρουμε λίγο πιο πριν σε mood διακοπών...

Την Πέμπτη 5 Iουλίου στις 10.00 μμ θα εξερευνήσουμε τον οινικό πλούτο του Αιγαίου, βουτώντας στα βαθιά νερά της απόλαυσης!

Σε αυτό το ταξίδι, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ομορφιά του Αιγαίου. Ο σεφ του Paladar, Chef Φιλίππου Σωτήρης με την ομάδα του, εμπνέεται από τα ελληνικά νησιά και δημιουργεί συνταγές που παντρεύει με υψηλής ποιότητας τοπικά κρασιά.


🍷Το μενού θα περιλαμβάνει 4 πιάτα (σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) συνοδευμένα από αντίστοιχα διαφορετικού τύπου κρασιά.

🍨Το επιδόρπιο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Τσελώνης από το Γλυκύν Βραστόν, στην Κόρινθο.

🍽Το μενού θα βρείτε αναρτημένο στον τοίχο του event τις επόμενες μέρες.

🍴 Θα υπάρξει και αντίστοιχο χορτοφαγικό μενού.


Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα 10.00μμ


☎️Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2744 023380, 6977451531

Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Corinthian Wine Club - Evoin Evan & Designous





7.6.18

7.6.18

Ταξίδι στον άγνωστο ελληνικό αμπελώνα !




Να σας προσφέρουμε ένα ποτήρι Αυγουστιάτη; Ή μήπως να αρχίσουμε με μια τυπική σκλάβα, να συνεχίσουμε με μια δυναμική κουντούρα και να κλείσουμε με τον αρικαρά;

Μάλλον σας είναι όλα άγνωστα αλλά σίγουρα σας εξάψαμε την περιέργεια!

Πρόκειται για γηγενείς, σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που  έρχονται θριαμβευτικά στο προσκήνιο και μας καλούν να εξερευνήσουμε την μοναδικότητα τους...

Ελάτε να τις γνωρίσουμε μαζί την Πέμπτη 07 Ιουνίου στο Paladar!


🍷Ο Chef Filippou και η ομάδα του παντρεύουν τα σπάνια αυτά κρασιά με 3 πρωτότυπα πιάτα (ορεκτικό, κρύο πιάτο, κυρίως πιάτο) εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα του κάθε κρασιού.

🍨Το 4ο πιάτο, το επιδόρπιο θα επιμεληθεί ο Γεωργιος Τσελωνης  από το Γλυκύν Βραστόν, παρουσιάζοντας μια γλυκιά σύνθεση, βασισμένη στο αντίστοιχο κρασί κλεισίματος.

- Θα υπάρχει και προσαρμοσμένο χορτοφαγικό μενού-

🍽Το μενού θα βρείτε αναρτημένο στον τοίχο του event τις επόμενες μέρες.


Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 7 Ιουνίου, 21.30 μμ

☎️Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2744 023380, 6977451531



Φωτογραφίες από την εκδήλωση :








23.5.18

23.5.18

Η πρώτη επαφή με το κρασί και τα μυστικά του !




Θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου:

• H απόλαυση που προσφέρει το κρασί (οι παράγοντες ποιότητας του)

• Οι κυριότερες ποικιλίες – Τύποι κρασιών (διαφορετικές κατηγορίες και στυλ)

• Προετοιμασία και σειρά σερβιρίσματος των κρασιών (η σημασία της μετάγγισης, αξεσουάρ, ο ρόλος της θερμοκρασίας και των ποτηριών)

• Κρασί και φαγητό, αρμονίες και αντιθέσεις

• Γευσιγνωσία οίνων (γευστική δοκιμή και εκτίμηση του κρασιού μέσω των αισθήσεων)

• Διαχείριση κάβας (αγορά, αποθήκευση, σωστές συνθήκες συντήρησης)


Kατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνεται παράλληλη γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 διαφορετικού τύπου κρασιών, συνοδεία κρύου πιάτου.

• Διάρκεια σεμιναρίου/ γευσιγνωσίας: 2 ώρες

• Κόστος συμμετοχής: 25 € /άτομο



Εισηγητές σεμιναρίου :

-Δαβλέρη Ιωάννα(Οινολόγος, γευσιγνώστρια ,Ευοίν Ευάν Οινικοί Σύμβουλοι)

-Νικος Χασάπης (Yπεύθυνος εισαγωγών/ προώθησης, εταιρία ΟΙΝΟLINE αξεσουάρ κρασιού)
 
-Δημητρης Σούκουλης (Εκπαιδευτικός τουριστικής κατεύθυνσης/υπεύθυνος σπουδών, ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ)



Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

-Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ μπαρ, ξενοδοχεία) που θέλουν να αναβαθμίσουν με τις γνώσεις τους το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και προιόντων τους απέναντι στο εκπαιδευμένο οινόφιλο κοινό(καταναλωτή).

-Επαγγελματίες εμπόρους (κάβες) που επιθυμούν να ενημερωθούν στα θέματα ποιοτικής αξιολόγησης του κρασιού, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, στην προώθηση και εμπορία του.

-Aπλούς οινόφιλους που θέλουν να μάθουν να αναγνωρίζουν και να απολαμβάνουν το ποιοτικό κρασί, εκπληρώνοντας το προφίλ και τις απαιτήσεις του ενημερωμένου καταναλωτή.



Φωτογραφίες από την εκδήλωση : 










10.5.18

10.5.18

Βραδιά Γευσιγνωσίας των κρασιών του Κτήματος Μητραβέλα




Το Κτήμα Μητραβέλα/ Mitravelas Estate το παλαιότερο οινοποιείο της Νεμέας σε συνεχή λειτουργία απο το 1913 και ιδιόκτητους αμπελώνες απο το 1828, μας αφηγείται την ιστορία & φιλοσοφία του μέσα από τα κρασιά του, σε μια βραδιά γευσιγνωσίας αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτό!


🍷Το μενού θα περιλαμβάνει 4 πιάτα του Chef Filippou (σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) συνοδευμένα από αντίστοιχα διαφορετικού τύπου κρασιά.

🍨Το επιδόρπιο θα επιμεληθεί ο Γεωργιος Τσελωνης από το Γλυκύν Βραστόν, στην Κόρινθο.

🍽Το μενού θα βρείτε αναρτημένο στον τοίχο του event τις επόμενες μέρες.


Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 10 Μαίου, 21.30 μμ

☎️Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2744 023380, 6977451531



Φωτογραφίες από την εκδήλωση : 







19.4.18

19.4.18

Η Πελοπόννησος στο τραπέζι σας !





Την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 9.00 μμ θα ξεναγηθούμε στo  γαστρονομικό & οινικό πλούτο της Πελοποννήσου.

Σε αυτή την γαστρονομική βόλτα, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια διαφορετική Πελοπόννησο. Ο σεφ του Paladar, Σωτήρης Φιλίππου με την ομάδα του, παίρνει τα προϊόντα της γης της Πελοποννήσου και δημιουργεί συνταγές που παντρεύει με υψηλής ποιότητας τοπικά κρασιά.

🍷Το μενού θα περιλαμβάνει 4 πιάτα (σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) συνοδευμένα από αντίστοιχα διαφορετικού τύπου κρασιά.

🍨Το επιδόρπιο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Τσελώνης από το Γλυκύν Βραστόν, στην Κόρινθο.

🍽Το μενού θα βρείτε αναρτημένο στον τοίχο του event τις επόμενες μέρες.


Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 9μμ

☎️Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2744 023380, 6977451531


Φωτογραφίες από την εκδήλωση : 












10.2.18

10.2.18

Κοπή Πίτας του Corithian Wine Club Evoin Evan





To Corinthian Wine Club- Evoin Evan διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής πίτας της νέας χρονιάς, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00μμ στο Γλυκύν Βραστόν στην Κόρινθο!

Για την περίσταση θα σερβιριστεί εορταστικός αφρώδης οίνος, το αγαπημένο Vibrato από το Estate Raptis που θα μας το παρουσιάσει η παραγωγός του ΕΛΕΝΗ ΡΑΠΤΗ.

Οι τυχεροί του φλουριού (γιατί δεν θα είναι μόνο ένας) θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

Θα είναι μια καλή ευκαιρία επίσης για όσα νέα μέλη θέλουν να εγγραφούν στον σύλλογο μας, για τα παλιά να τακτοποιήσουν οικονομικά την εισφορά τους αλλά και για όσους θέλουν  να μας γνωρίσουν και να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Πληροφορίες: Iωάννα Δαβλέρη

Τηλ: 27410-23422, 6977451531 ή inbox στο https://www.facebook.com/corinthianwineclub



Φωτογραφίες από την εκδήλωση : 







ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ

authorΟνομάζομαι Ιωάννα Δαβλέρη. Ως Χημικός, Οινολόγος και Γευσιγνώστρια εκτιμώ το καλό κρασί και την καλή παρέα.
Περισσότερα →



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ