ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Διαθέτει όλο τον απαραίτητο επιστημονικό εξοπλισμό σε όργανα τελευταίας τεχνολογίας, για την ταχεία και με ακρίβεια εκτέλεση των οινολογικών μετρήσεων-αναλύσεων.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

Για τη σωστή παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας χρειάζονται τακτικές αναλύσεις σε διάφορες παραμέτρους ώστε να έχουμε πλήρη έλεγχο της ποιότητας των οίνων.

Οι αναλυτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής:

- την πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών και τον τρύγο

- την οινοποίηση (παρακολούθηση αλκοολικής ζύμωσης, εξέλιξη μηλογαλακτικής ζύμωσης)

- την παλαίωση

- τις διάφορες κατεργασίες κολλαρίσματος

- τις κατεργασίες σταθεροποίησης

- τη συντήρηση

- την εμφιάλωση


Πραγματοποιούνται όλες οι συνήθεις αλλά και πιο εξειδικευμένες αναλύσεις σε γλεύκη και οίνους, καλύπτοντας όλο το φάσμα της παραγωγής οίνων από τον τρυγητό έως την διάθεση των τελικών προϊόντων.






ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ 

- ειδικό βάρος

- μέτρηση σακχαροπεριεκτικότητας σε γλεύκη (βαθμοί Βe ,Βrix κλπ)

- αλκοολικός βαθμός

- ανάγοντα σάκχαρα

- ολική οξύτητα

- ενεργός οξύτητα (pH)

- πτητική οξύτητα

- ελεύθερο-ολικό θειώδες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ

authorΟνομάζομαι Ιωάννα Δαβλέρη. Ως Χημικός, Οινολόγος και Γευσιγνώστρια εκτιμώ το καλό κρασί και την καλή παρέα.
Περισσότερα →



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ