2.6.20

Σεμινάρια Οινογνωσίας - Θεματολογία





Εισαγωγική Συνάντηση: Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού
         
Θέματα εισαγωγικής συνάντησης

Η απόλαυση που προσφέρει το κρασί - Παράγοντες ποιότητάς του

Πως να επιλέξετε, να αναγνωρίσετε και να σερβίρετε το κρασί, ανάλογα με την περίσταση

Γευστική δοκιμή και εκτίμηση του κρασιού (βήματα γευσιγνωσίας, αισθήσεις, οπτική, οσφρητική, γευστική εξέταση/αξιολόγηση)

Συντήρηση και αποθήκευση του κρασιού - Σύνθεση και διαχείριση της κάβας σας
         

Σεμινάρια Οινογνωσίας


1ος Κύκλος: Η πρώτη επαφή με το κρασί και τα μυστικά του

Θέματα 1ης συνάντησης

Η παραγωγή του κρασιού στον Κόσμο και την Ελλάδα

Οινοπαραγωγικές περιοχές και ποικιλίες

Κατηγορίες οίνων

Διαβάζοντας μια ετικέτα



Θέματα 2ης συνάντησης   

Τα διαφορετικά στυλ κρασιών, οικογένειες

Τρόπος και σειρά σερβιρίσματος, ο ρόλος της θερμοκρασίας και των ποτηριών

Κρασί και φαγητό, αρμονίες και αντιθέσεις

Δημιουργία και διαχείριση προσωπικής κάβας



Θέματα 3ης συνάντησης   

Εισαγωγή στην γευσιγνωσία οίνων - πλαίσιο και συνθήκες

Αισθήσεις που συμμετέχουν (αφή, ακοή, όραση, όσφρηση, γεύση)

Γευστικοί χαρακτήρες – Ισορροπία

Ρόλος και επίδραση των διάφορων συστατικών του οίνου στο γευστικό αποτέλεσμα




2ος Κύκλος: Η γευσιγνωσία οίνων βήμα-βήμα
           
                                         

Θέματα 1ης συνάντησης   

Οπτική εξέταση ( το χρώμα, η διαύγεια, τα δάκρυα του κρασιού)


Θέματα 2ης συνάντησης   
Οσφρητική εξέταση (ένταση, είδη και χαρακτήρες αρωμάτων, πιθανά ελαττώματα)


Θέματα 3ης συνάντησης   

Γευστική εξέταση (σώμα, δομή, ισορροπία, επίγευση, διάρκεια)




3ος Κύκλος: Η παραγωγή του κρασιού - Είδη οινοποίησης                                                     
                                                 

Θέματα 1ης συνάντησης   

Λευκή οινοποίηση - ποικιλίες - ιδιαιτερότητες (λευκά κρασιά από λευκά ή ερυθρά σταφύλια, ο ρόλος της απολάσπωσης και της θερμοκρασίας στη ζύμωση, το batonnage, η επιλογή ή όχι της παλαίωσης σε βαρέλι)


Θέματα 2ης συνάντησης  

Ερυθρή οινοποίηση και τεχνικές ( παραγωγή ροζέ, φρέσκου ερυθρού, ερυθρού οίνου παλαίωσης, η επίδραση του βαρελιού και ο χρόνος παλαίωσης)


Θέματα 3ης συνάντησης   

Ειδικές οινοποιήσεις (γλυκά κρασιά, αφρώδη και σαμπάνια)






H κάθε συνάντηση/παρουσίαση προσφέρεται είτε :

- διαδικτυακά (διάρκεια 1 ώρα)

- με φυσική παρουσία στον χώρο εκδηλώσεων-κάβα, της ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ ,όπου υπάρχει γευστική δοκιμή /σχολιασμός 4 κρασιών συνοδεία κρύου πιάτου (διαρκεί 2 ώρες περίπου)


Πληροφορίες

Ιωάννα Δαβλέρη

ΤΗΛ 27410-23422 ,6977451531

ioannadavleri[at]yahoo.gr

                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ

authorΟνομάζομαι Ιωάννα Δαβλέρη. Ως Χημικός, Οινολόγος και Γευσιγνώστρια εκτιμώ το καλό κρασί και την καλή παρέα.
Περισσότερα →



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ