Σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου: 3ος Κύκλος
3ος Κύκλος: Η παραγωγή του κρασιού - Είδη οινοποίησης
Θέματα 1ης συνάντησης 28/5/2014, 7.30μμ
• Λευκή οινοποίηση - ποικιλίες - ιδιαιτερότητες (λευκά κρασιά από λευκά ή ερυθρά σταφύλια, ο ρόλος της απολάσπωσης και της θερμοκρασίας στη ζύμωση, το batonnage, η επιλογή ή όχι της παλαίωσης σε βαρέλι)
• Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών
Θέματα 2ης συνάντησης 4/6/2014, 7.30 μμ
• Ερυθρή οινοποίηση και τεχνικές ( παραγωγή ροζέ, φρέσκου ερυθρού, ερυθρού οίνου παλαίωσης, η επίδραση του βαρελιού και ο χρόνος παλαίωσης)
• Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών
Θέματα 3ης συνάντησης 11/6/2014, 7.30μμ
• Ειδικές οινοποιήσεις (γλυκά κρασιά, αφρώδη και σαμπάνια)
• Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής σε κάθε συνάντηση του 3ου κύκλου: 20,00 € + ΦΠΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δεν επιτρέπονται νέα σχόλια.