28.5.14

Σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου: 3ος Κύκλος



3ος Κύκλος: Η παραγωγή του κρασιού - Είδη οινοποίησης

Θέματα 1ης συνάντησης 28/5/2014, 7.30μμ 

• Λευκή οινοποίηση - ποικιλίες - ιδιαιτερότητες (λευκά κρασιά από λευκά ή ερυθρά σταφύλια, ο ρόλος της απολάσπωσης και της θερμοκρασίας στη ζύμωση, το batonnage, η επιλογή ή όχι της παλαίωσης σε βαρέλι)

• Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών


Θέματα 2ης συνάντησης 4/6/2014, 7.30 μμ 

• Ερυθρή οινοποίηση και τεχνικές ( παραγωγή ροζέ, φρέσκου ερυθρού, ερυθρού οίνου παλαίωσης, η επίδραση του βαρελιού και ο χρόνος παλαίωσης)

• Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών


Θέματα 3ης συνάντησης 11/6/2014, 7.30μμ 

• Ειδικές οινοποιήσεις (γλυκά κρασιά, αφρώδη και σαμπάνια)

• Γευστική δοκιμή και σχολιασμός  4 κρασιών


Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής σε κάθε συνάντηση του 3ου κύκλου: 20,00 € + ΦΠΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ

authorΟνομάζομαι Ιωάννα Δαβλέρη. Ως Χημικός, Οινολόγος και Γευσιγνώστρια εκτιμώ το καλό κρασί και την καλή παρέα.
Περισσότερα →



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ